Publikavimo data: 2024-04-03
Ropės puode
Ropė yra vertinga šakniavaisinė daržovė. Joje gausu vitaminų ir mineralų. Dėl didelio ląstelienos kiekio ji yra dietinis produktas. Vietiniai rusų patiekalai dažnai buvo gaminami būtent iš ropių. Receptai puode pasiekė mūsų dienas ir tapo mėgstami tarp kitų kasdienių patiekalų. Ropių virimas užima minimaliai laiko. Ją galima kepti, virti, troškinti orkaitėje ar multivarke, taip pat iš ropių paruošti skanių vitamininių salotų.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite mėsą ant vidutinės ugnies, kol paruduos (apie 7-10 minučių). Dėkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves ir kepkite jas keptuvėje, kol taps traškios, apie 7-10 minučių.
Žingsnis 3
Pripildykite puodus. Sudėkite ingredientus į puodus. Ant puodo dugno sudėkite vištienos filė. Tada - bulves. Trečias sluoksnis - ropės. Pagal skonį pasūdykite. Ant viršaus sudėkite morkas. Įpilkite truputį vandens, sudėkite grietinę ir uždenkite dangčiu.
Žingsnis 4
Iškepkite ropes. Pašaukite puodus 20 minučių į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Pasibaigus laikui, juos išimkite, sumaišykite produktus, pagardinkite druska, pipirais ir įdėkite česnako. Puodus su mėsa ir ropėmis pašaukite į orkaitę dar 7-10 minučių. Patikrinkite, ar bulvės paruoštos, jei daržovės minkštos, patiekalą galima patiekti.
Kategorijos