Publikavimo data: 2025-08-20
Ropių, bulvių ir morkų košė
Toks produktas kaip ropė nėra dažnai naudojamas maisto ruošimui. Tačiau kadaise Rusijoje nė vienas valgis neapsieidavo be šios šakniavaisinės daržovės. Ropėse yra įvairių vitaminų ir mineralinių medžiagų. Svarbiausia, kad joje gausu vitamino C. Ji turi daug šiurkščiųjų skaidulų, kurios teigiamai veikia virškinamąjį traktą. Siūlome pasigaminti liesą ropės, bulvių ir morkų košę. Pasirodo, tai skanus ir sveikas garnyras, turintis mažai kalorijų. Bulvių košę galima patiekti su mėsa, paukštiena ar žuvimi.
Žingsnis 1
Ropes, bulves ir morkas supjaustykite nedideliais atsitiktiniais gabalėliais. Sudėkite daržoves į puodą (arba puodą), užpilkite šaltu vandeniu ir padėkite ant viryklės. Vanduo turi apsemti visas daržoves. Šaknines daržoves virkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Kai daržovės išvirs, pusę skysčio išpilkite į atskirą indą. Neišmeskite sultinio, jis gali praversti. Šaknines daržoves pagal skonį paskaninkite augaliniu aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkykite plaktuvu iki tyrelės konsistencijos. Jei tyrė per tiršta, įpilkite šiek tiek daržovių sultinio. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Ropių, bulvių ir morkų košė paruošta. Patiekite tyrę papuošę žiupsneliu šviežiai maltų juodųjų pipirų. Gero apetito!
Kategorijos