Publikavimo data: 2024-06-22
Rudens moliūgų ritinys
Šį rudenį pirmą kartą kepiau šį kepinį. Jį lengva pagaminti, bet jis beprotiškai skanus. Pagrindinis ingredientas - moliūgas, rudens karalienė. Jis puikiai dera su kreminio skonio grietinėle. Gero apetito!
Žingsnis 1
Pusę nedidelio moliūgo sutarkuokite smulkia tarka, pašalindami žievę ir sėklas.
Žingsnis 2
Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius, į baltymus įberkite druskos, išplakite iki standumo ir palaipsniui įmaišykite 100 g cukraus. Trynius su 100 g cukraus plakite mikseriu, kol gausite šviesų kremą. Baltymų ir trynių mišinį sumaišykite. Į mišinį suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir cinamoną ir mentele atsargiai išmaišykite tešlą.
Žingsnis 3
Į gautą masę sudėkite moliūgą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite aliejumi (vietoj kepimo pergamento galite naudoti silikoninį kepimo kilimėlį). Ant viršaus sudėkite tešlą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių, tešla turi būti parudavusi.
Žingsnis 5
Iškepusį pyragą nuimkite nuo pergamento, susukite ir palikite atvėsti.
Žingsnis 6
Kremui paimkite varškę, suminkštintą sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų ir išplakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Atvėsusį vyniotinį išvyniokite ir tolygiu sluoksniu patepkite kremu. Suvyniokite vyniotinį ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos