Rudens moliūgų ritinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Rudens moliūgų ritinys

Šį rudenį pirmą kartą kepiau šį kepinį. Jį lengva pagaminti, bet jis beprotiškai skanus. Pagrindinis ingredientas - moliūgas, rudens karalienė. Jis puikiai dera su kreminio skonio grietinėle. Gero apetito!
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
258 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rudens moliūgų ritinys Žingsnis 1
Pusę nedidelio moliūgo sutarkuokite smulkia tarka, pašalindami žievę ir sėklas.

Žingsnis 2

Rudens moliūgų ritinys Žingsnis 2
Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius, į baltymus įberkite druskos, išplakite iki standumo ir palaipsniui įmaišykite 100 g cukraus. Trynius su 100 g cukraus plakite mikseriu, kol gausite šviesų kremą. Baltymų ir trynių mišinį sumaišykite. Į mišinį suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir cinamoną ir mentele atsargiai išmaišykite tešlą.

Žingsnis 3

Rudens moliūgų ritinys Žingsnis 3
Į gautą masę sudėkite moliūgą ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Rudens moliūgų ritinys Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite aliejumi (vietoj kepimo pergamento galite naudoti silikoninį kepimo kilimėlį). Ant viršaus sudėkite tešlą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių, tešla turi būti parudavusi.

Žingsnis 5

Rudens moliūgų ritinys Žingsnis 5
Iškepusį pyragą nuimkite nuo pergamento, susukite ir palikite atvėsti.

Žingsnis 6

Rudens moliūgų ritinys Žingsnis 6
Kremui paimkite varškę, suminkštintą sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų ir išplakite mikseriu iki vientisos masės.

Žingsnis 7

Rudens moliūgų ritinys Žingsnis 7
Atvėsusį vyniotinį išvyniokite ir tolygiu sluoksniu patepkite kremu. Suvyniokite vyniotinį ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos