Publikavimo data: 2024-06-08
Rudieji ryžiai su daržovėmis
Rudieji ryžiai yra sveikesni už baltuosius ryžius, nes apdorojant nepašalinamas viršutinis lukštas. Juose yra organizmui svarbių antioksidantų, maistinių medžiagų, mineralų ir vitaminų. Tokie ryžiai būna įvairių spalvų - rudos, raudonos, violetinės ir net auksinės. Dėl apvalkalo kruopas išvirti užtrunka ilgiau nei įprastus ryžius. Norint pagreitinti virimą, kruopas reikia 4-5 valandas mirkyti šiltame arba šaltame vandenyje. Kad patiekalas būtų skanus, ruduosius ryžius su daržovėmis virkite daugiafunkcinėje keptuvėje .
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Nustatykite prietaisą į režimą "Kepti". Supilkite aliejų. Sudėkite svogūną, po 2 minučių - papriką ir morkas. Kepkite 5 minutes, nepamiršdami pamaišyti. Supilkite vandenį ir leiskite užvirti.
Žingsnis 2
Baigkite virti ryžius ir daržoves. Sudėkite ryžius, kukurūzus, aitriąją papriką. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Išjunkite "Kepimo" programą. Nustatykite "Troškinimo" programą 45 minutėms. Pasibaigus kepimo laikui, palikite patiekalą 10 minučių pastovėti po uždengtu dangčiu "Reheat" režimu.
Kategorijos