Publikavimo data: 2025-08-17
Ruginiai blyneliai su varškės sūriu
Iš pažiūros paprastų blynų patiekalas, tačiau toks skanus ir sotus, o dėl visada originalaus įdaro tampa išties šventinis ir gardus. Šiame recepte varškė labai harmoningai derinama su česnaku ir grietine, kurie puikiai papildo švelnų ir kreminį jos skonį. Tokį paprastą ir skanų užkandžių patiekalą galima paruošti bet kada, nes beveik visada po ranka turime visus reikiamus ingredientus. Blynus galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą vakarienei ar pusryčiams arba kaip desertą karštos arbatos vakarėliui. Į plonus blynelius galima dėti bet kokio įdaro - uogienės, mėsos, varškės, žuvies.
Žingsnis 1
Į pakankamai gilų dubenį įmuškite kiaušinius su cukrumi ir kruopščiai išmaišykite plaktuvu. Palaipsniui suberkite persijotus kvietinius ir ruginius miltus, atsargiai supilkite pieną, pagal skonį įpilkite alyvuogių aliejaus ir druskos. Tešlą išminkykite iki vientisos masės. Tada leiskite tešlai pailsėti 20 minučių.
Žingsnis 2
Blynų įdarą paruoškite blenderiu, sumaišydami varškę, petražoles, grietinę ir česnaką. Sudedamąsias dalis sumaišykite mažiausiu blenderio greičiu.
Žingsnis 3
Pradėkite kepti blynus. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi, naudodami servetėlę arba virtuvinį šepetėlį tolygiai paskirstykite aliejų ant keptuvės. Kepkite blynelius, kol paruduos iš abiejų pusių.
Žingsnis 4
Paruoštus blynus aptepkite paruoštu varškės įdaru ir suvyniokite juos, kaip jums patinka, galite suvynioti į vamzdelius arba padaryti maišelius ir vokus. Paruoštus blynus su varškės įdaru patiekite karštus.
Kategorijos