Publikavimo data: 2024-02-04
Ruginiai sausainiai receptas
Sausainiai, dėl kurių nesijausite kalti, net jei laikotės dietos. Ruginiai miltai turi mažiau glitimo nei kvietiniai, todėl kepiniai nėra tokie purūs ir galbūt ne tokie rudi. Tačiau juose yra 3 kartus daugiau skaidulinių medžiagų, baltymų, vitaminų ir mineralų nei kvietiniuose miltuose! Tai rimtas argumentas iš jų gaminti traškius naminius sausainius. Į receptą įdėjome medaus ir cinamono, kad būtų dar aromatingesni ir skanesni!
Žingsnis 1
Persijokite miltus ir įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paruoškite sausainių formeles (jei reikia) ir kočėlą.
Žingsnis 2
Puode ištirpinkite medų, suberkite sodą, kiaušinį ir cinamoną. Supilkite 150 g persijotų miltų ir išminkykite tvirtą tešlą. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų.
Žingsnis 3
Pabarstykite darbo paviršių miltais ir iškočiokite tešlą į maždaug 5 mm storio lakštą.
Žingsnis 4
Naudodami formeles, stiklinę ar peilį išpjaukite ruošinius, sudėkite juos ant kepimo skardos ir kepkite 15 minučių.
Kategorijos