Publikavimo data: 2024-06-11
Rugių rūgpienis
Per vasaros karščius malonu gerti šaltą gaivinančią girą. Dėl jo nebūtina eiti į parduotuvę. Tokį gėrimą galite pasigaminti namuose savo rankomis. Šiuo atveju gira yra daug sveikesnė, palyginti su pagaminta gamykloje, nes joje nėra dažiklių ir įvairių priedų. Namuose tradicinis rusiškas gėrimas ruošiamas rauginant raugą ir ruginius džiūvėsėlius.
Žingsnis 1
Supjaustykite ruginės duonos riekes batonais, kepimo indą arba kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite duoną.
Žingsnis 2
Kepimo formą arba kepimo skardą 10-15 minučių pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kad susidarytų džiūvėsėliai.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį suberkite mieles ir pusę cukraus. Praskieskite trupučiu šilto vandens.
Žingsnis 4
Sudėkite džiūvėsėlius, likusį cukrų, rūgštynes, atskiestas mieles ir užpilkite likusiu vandeniu.
Žingsnis 5
Uždenkite stiklainį rankšluosčiu ir 2-3 dienas pastatykite tamsioje šiltoje vietoje, kad fermentuotųsi.
Žingsnis 6
Paruoštą gvašą perkoškite, atvėsinkite ir patiekite.
Kategorijos