Publikavimo data: 2024-03-23
Rūgpienis okroška be mėsos
Gali atsitikti taip, kad ypač karštomis vasaros dienomis apetito beveik nėra. Labiausiai norisi valgyti kokį nors lengvą ir nesudėtingą patiekalą. Okroška ant kisieliaus yra būtent toks patiekalas - jam net nereikia virti mėsos. Viskas, ko jums reikia, yra rūgpienis, daržovės, žolelės ir kiaušiniai.
Žingsnis 1
Nuplautas bulves virkite 25-30 minučių, kol suminkštės. Išvirusias nusunkite karštą vandenį, palaukite, kol daržovės atvės, ir "išlaisvinkite" jas nuo žievės.
Žingsnis 2
Nedideliame negiliame puode išvirkite kiaušinius. Virkite 10 minučių nuo tada, kai vanduo užvirs. Išvirusius kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu, kad jie greitai atvėstų.
Žingsnis 3
Jaunus ridikėlius supjaustykite mažais griežinėliais.
Žingsnis 4
Agurką supjaustykite tokiais pat mažais griežinėliais.
Žingsnis 5
Nuplautas žoleles susmulkinkite.
Žingsnis 6
Stenkitės bulves supjaustyti mažais kubeliais.
Žingsnis 7
Iš kietai virtų kiaušinių pašalinkite lukštus ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 8
Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės ir pagardinkite rūgpieniu, taip pat grietine arba majonezu.
Kategorijos