Rūgpienis okroška be mėsos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Rūgpienis okroška be mėsos

Gali atsitikti taip, kad ypač karštomis vasaros dienomis apetito beveik nėra. Labiausiai norisi valgyti kokį nors lengvą ir nesudėtingą patiekalą. Okroška ant kisieliaus yra būtent toks patiekalas - jam net nereikia virti mėsos. Viskas, ko jums reikia, yra rūgpienis, daržovės, žolelės ir kiaušiniai.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
12 min.
Kalorijos
61 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rūgpienis okroška be mėsos Žingsnis 1
Nuplautas bulves virkite 25-30 minučių, kol suminkštės. Išvirusias nusunkite karštą vandenį, palaukite, kol daržovės atvės, ir "išlaisvinkite" jas nuo žievės.

Žingsnis 2

Rūgpienis okroška be mėsos Žingsnis 2
Nedideliame negiliame puode išvirkite kiaušinius. Virkite 10 minučių nuo tada, kai vanduo užvirs. Išvirusius kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu, kad jie greitai atvėstų.

Žingsnis 3

Rūgpienis okroška be mėsos Žingsnis 3
Jaunus ridikėlius supjaustykite mažais griežinėliais.

Žingsnis 4

Rūgpienis okroška be mėsos Žingsnis 4
Agurką supjaustykite tokiais pat mažais griežinėliais.

Žingsnis 5

Rūgpienis okroška be mėsos Žingsnis 5
Nuplautas žoleles susmulkinkite.

Žingsnis 6

Rūgpienis okroška be mėsos Žingsnis 6
Stenkitės bulves supjaustyti mažais kubeliais.

Žingsnis 7

Rūgpienis okroška be mėsos Žingsnis 7
Iš kietai virtų kiaušinių pašalinkite lukštus ir supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 8

Rūgpienis okroška be mėsos Žingsnis 8
Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės ir pagardinkite rūgpieniu, taip pat grietine arba majonezu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos