Publikavimo data: 2024-05-25
Rūgštynių pyragas keptuvėje
Keptuvėje kepamas pyragas su rūgštynėmis ir sūriu - paprastas ir skanus kepinys. Tokiam pyragui paruošti nereikia ypatingų įgūdžių, su šia užduotimi gali susidoroti net pradedantis virėjas. Rūgštynės įdarui suteikia rūgštumo ir gaivumo. Toks neįprastas skonis ypač patiks gurmanams ir rusiškos virtuvės žinovams. Pyragą galima patiekti su arbata kaip užkandį arba kaip priedą prie dubenėlio sriubos. Išbandykite!
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje išplakite du vištų kiaušinius ir supilkite pieną.
Žingsnis 3
Sudėkite tarkuotą sūrį, smulkintas rūgštynes ir lydytą sviestą. Viską sumaišykite.
Žingsnis 4
Persijokite miltus į dubenį. Suberkite kepimo miltelius, druską ir juoduosius pipirus.
Žingsnis 5
Kruopščiai išmaišykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir statykite ant kuo mažesnės ugnies. Supilkite tešlą ir įdarą į keptuvę ir tolygiai paskirstykite.
Žingsnis 7
Uždenkite pyragą dangčiu ir virkite 20 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 8
Apverskite pyragą lėkšte. Uždenkite pyragą didele plokščia lėkšte ir greitai apverskite keptuvę taip, kad pyragas atsidurtų ant lėkštės. Tada atsargiai perkelkite pyragą iš lėkštės į keptuvę. Kepkite pyragą po dangčiu dar 15 minučių.
Žingsnis 9
Paruoštą pyragą pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Gero apetito!
Kategorijos