Rūgštynių pyragas keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Rūgštynių pyragas keptuvėje

Keptuvėje kepamas pyragas su rūgštynėmis ir sūriu - paprastas ir skanus kepinys. Tokiam pyragui paruošti nereikia ypatingų įgūdžių, su šia užduotimi gali susidoroti net pradedantis virėjas. Rūgštynės įdarui suteikia rūgštumo ir gaivumo. Toks neįprastas skonis ypač patiks gurmanams ir rusiškos virtuvės žinovams. Pyragą galima patiekti su arbata kaip užkandį arba kaip priedą prie dubenėlio sriubos. Išbandykite!
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
227 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rūgštynių pyragas keptuvėje Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Rūgštynių pyragas keptuvėje Žingsnis 2
Giliame dubenyje išplakite du vištų kiaušinius ir supilkite pieną.

Žingsnis 3

Rūgštynių pyragas keptuvėje Žingsnis 3
Sudėkite tarkuotą sūrį, smulkintas rūgštynes ir lydytą sviestą. Viską sumaišykite.

Žingsnis 4

Rūgštynių pyragas keptuvėje Žingsnis 4
Persijokite miltus į dubenį. Suberkite kepimo miltelius, druską ir juoduosius pipirus.

Žingsnis 5

Rūgštynių pyragas keptuvėje Žingsnis 5
Kruopščiai išmaišykite tešlą iki vientisos masės.

Žingsnis 6

Rūgštynių pyragas keptuvėje Žingsnis 6
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir statykite ant kuo mažesnės ugnies. Supilkite tešlą ir įdarą į keptuvę ir tolygiai paskirstykite.

Žingsnis 7

Rūgštynių pyragas keptuvėje Žingsnis 7
Uždenkite pyragą dangčiu ir virkite 20 minučių ant silpnos ugnies.

Žingsnis 8

Rūgštynių pyragas keptuvėje Žingsnis 8
Apverskite pyragą lėkšte. Uždenkite pyragą didele plokščia lėkšte ir greitai apverskite keptuvę taip, kad pyragas atsidurtų ant lėkštės. Tada atsargiai perkelkite pyragą iš lėkštės į keptuvę. Kepkite pyragą po dangčiu dar 15 minučių.

Žingsnis 9

Rūgštynių pyragas keptuvėje Žingsnis 9
Paruoštą pyragą pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos