Publikavimo data: 2024-05-25
Rūgštynių pyragas orkaitėje
XI a. prancūzai pirmieji pradėjo naudoti rūgštynes kulinarijoje. Prancūzijoje rūgštynės ir šiandien yra tokios pat populiarios kaip ir tokios daržovės kaip kopūstai ar morkos. Rusijoje ilgą laiką į rūgštynes nebuvo rimtai žiūrima. Ji buvo naudojama kaip amuletas nuo piktųjų dvasių, vaistas nuo karščiavimo, tuberkuliozės ar net laikoma nenaudinga piktžole. Tik pastaraisiais šimtmečiais ji tvirtai įsitvirtino daržo kultūroje ir užėmė garbingą vietą rusų virtuvėje. Rūgštynių pyragai yra labai skanūs.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijokite miltus, suberkite mieles, cukrų, išmaišykite. Supilkite pieną ir šiltą sviestą. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite. Užminkykite vientisą tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 45 min.
Žingsnis 2
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Sudėkite rūgštynes į puodą ir troškinkite 5-7 minutes ant silpnos ugnies, kol paruduos. Augalo tūris sumažės 3-4 kartus. Sudėkite rūgštynes į sietelį, kad nutekėtų vandens perteklius, tada perkelkite į dubenį, apibarstykite cukrumi ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 3
Pagaminkite rūgštynių pyragą. Paruoštą tešlą išminkykite rankomis, padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Padalykite į dvi nelygias dalis. Didžiąją dalį iškočiokite 3-4 mm storio sluoksniu ir įdėkite į riebalais išteptą formą. Ant viršaus tolygiai sudėkite įdarą. Antrąją tešlos dalį iškočiokite į sluoksnį, uždėkite ant įdaro ir užspauskite kraštus. Aptepkite kiaušinio tryniu. Pyrage padarykite skylutę garams išeiti. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.
Kategorijos