Publikavimo data: 2024-06-23
Rūkyti grybai su aromatingu įdaru po sūrio plutele
Grybai būna labai minkšti ir sultingi. Jais galima gardinti mėsos ar žuvies patiekalus. Patariu iš karto pagaminti kelias porcijas, grybai nuo stalo nukeliauja greičiau nei visi kiti patiekalai.
Žingsnis 1
Nuplaukite grybus ir išpjaukite kojeles. Sudėkite grybus ant padėklo arba į storą plėvelę, susuktą 3 sluoksniais, iš anksto patepdami dugną alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 2
Pabarstykite prieskonių mišiniu, druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite kepsninę iki 230 °C temperatūros.
Žingsnis 4
Naudokite netiesioginį kepimo būdą - anglis nustumkite 50 proc. į apačią. Ant žarijų sudėkite obuolių drožles. Grybus sudėkite į foliją arba padėklą ne virš žarijų. Uždarykite dangtį ir rūkykite 20 minučių.
Žingsnis 5
Paruoškite įdarą: sutarkuokite sūrį, susmulkinkite žoleles. Sudėkite į sūrį.
Žingsnis 6
Išimkite grybų padėklą ir užpilkite barbekiu padažu su smulkiai supjaustytais pomidorais.
Žingsnis 7
Sudėkite pievagrybius kepurėlėmis į apačią ir ant kiekvieno uždėkite sūrio įdaro ir žolelių.
Žingsnis 8
Uždenkite padėklą folija ir padėkite ant grotelių ne virš žarijų. Kepkite 40 minučių 210 °C temperatūroje.
Žingsnis 9
Išimkite, pabarstykite sūriu ir uždengę palaikykite 2 minutes.
Kategorijos