Publikavimo data: 2025-08-17
Rūkyto upėtakio salotos
Salotos su rūkytu upėtakiu - tai apetitą žadinantis užkandis, kuriame švelni žuvis puikiai dera su agurkais ir grietine. Patiekalas išsiskiria nesudėtingu paruošimu ir maloniu skonių deriniu. Salotoms rekomenduojama rinktis silpnai rūkytą žuvį, kad ji nesutrikdytų kitų ingredientų skonio. Upėtakį galima pakeisti lašiša arba tunu, o grietinę - naminiu majonezu arba natūraliu jogurtu. Užkandį patiekite dubenėliuose, tačiau, jei pageidaujate, juos galima pakeisti valgomomis tartaletėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Upėtakį sutrinkite šakute arba supjaustykite mažais gabalėliais. Nulupkite agurką ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotinę sudėkite rūkytą žuvį ir agurkus. Apšlakstykite 1 valgomuoju šaukštu grietinės ir pabarstykite džiovintais čiobreliais. Po to salotas gerai išmaišykite.
Kategorijos