Publikavimo data: 2025-08-19
Rūkytos vištienos salotos su korėjietiškomis morkomis
Korėjietiškas morkų salotas išrado Sovietų Sąjungoje gyvenantys korėjiečiai praėjusio amžiaus trečiojo dešimtmečio pabaigoje. Tokių salotų Korėjoje tikrai nerasite. Korėjietiškas morkas galima valgyti kaip savarankišką patiekalą, taip pat ruošti pridėjus įvairių jos salotų ir užkandžių. Jei tokias morkas ruošite patys, galėsite reguliuoti aštrumą: nuo labai stipraus iki šiek tiek aštraus.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę supjaustykite griežinėliais. Iš paprikos pašalinkite žalią uodegėlę ir sėklas. Perpjaukite papriką išilgai pusiau, tada kiekvieną pusę perpjaukite išilgai ir gautus gabalėlius supjaustykite skersai šiaudeliais. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Paimkite gilų indą, kuriame formuosite salotas, ir išdėliokite pirmąjį korėjietiškų morkų sluoksnį.
Žingsnis 3
Antruoju sluoksniu dėkite visą supjaustytą vištienos krūtinėlę, o trečiuoju - svogūnus.
Žingsnis 4
Ant svogūnų dėkite majonezo ir tolygiai paskirstykite jį po visą paviršių. Paskutinis sluoksnis - pipirai. Palikite pastovėti 20 minučių. Paruoštas salotas sudėkite į lėkštes.
Kategorijos