Publikavimo data: 2024-09-17
Rūpinkitės
Beregi arba bergi yra kalmukų virtuvės mėsos patiekalas, panašus į rusų pelmenis arba gruzinų chinkali. Tešla beregi ruošiama taip pat, kaip ir koldūnams. Įdarui tradiciškai naudojama jautiena arba aviena. Į faršą būtinai įdėkite svogūnų, kad faršas būtų sultingesnis ir skanesnis. Įdaras suvyniojamas į plonai iškočiotą tešlą, kuri uždaroma specialiu būdu. Išskirtinės kumpių savybės: ovalo forma ir graži raukšlių šukė.
Žingsnis 1
Jautieną ir lašinius supjaustykite mažesniais gabalėliais, kad juos būtų lengviau sumalti mėsmale. Jautieną ir lašinius sumalkite mėsmale, naudodami groteles su didelėmis skylutėmis. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite jautieną, taukus ir svogūnus. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinį, vandenį ir druską. Užminkykite elastingą elastingą tešlą.
Žingsnis 4
Pabarstykite stalą miltais ir padėkite ant jo tešlą. Padalykite tešlą į nedidelius vienodus gabalėlius ir suformuokite iš jų rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į 1 mm storio paplotėlį.
Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite po šaukštą įdaro.
Žingsnis 6
Kiekvienos duonos kraštus suimkite ir suspauskite, kaip parodyta nuotraukoje.
Žingsnis 7
Virkite biryani pasūdytame verdančiame vandenyje 7-10 minučių.
Žingsnis 8
Patiekite krantą su sviestu. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos