Rūpinkitės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Rūpinkitės

Beregi arba bergi yra kalmukų virtuvės mėsos patiekalas, panašus į rusų pelmenis arba gruzinų chinkali. Tešla beregi ruošiama taip pat, kaip ir koldūnams. Įdarui tradiciškai naudojama jautiena arba aviena. Į faršą būtinai įdėkite svogūnų, kad faršas būtų sultingesnis ir skanesnis. Įdaras suvyniojamas į plonai iškočiotą tešlą, kuri uždaroma specialiu būdu. Išskirtinės kumpių savybės: ovalo forma ir graži raukšlių šukė.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rūpinkitės Žingsnis 1
Jautieną ir lašinius supjaustykite mažesniais gabalėliais, kad juos būtų lengviau sumalti mėsmale. Jautieną ir lašinius sumalkite mėsmale, naudodami groteles su didelėmis skylutėmis. Smulkiai supjaustykite svogūną.

Žingsnis 2

Rūpinkitės Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite jautieną, taukus ir svogūnus. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Rūpinkitės Žingsnis 3
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinį, vandenį ir druską. Užminkykite elastingą elastingą tešlą.

Žingsnis 4

Rūpinkitės Žingsnis 4
Pabarstykite stalą miltais ir padėkite ant jo tešlą. Padalykite tešlą į nedidelius vienodus gabalėlius ir suformuokite iš jų rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į 1 mm storio paplotėlį.

Žingsnis 5

Rūpinkitės Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite po šaukštą įdaro.

Žingsnis 6

Rūpinkitės Žingsnis 6
Kiekvienos duonos kraštus suimkite ir suspauskite, kaip parodyta nuotraukoje.

Žingsnis 7

Rūpinkitės Žingsnis 7
Virkite biryani pasūdytame verdančiame vandenyje 7-10 minučių.

Žingsnis 8

Rūpinkitės Žingsnis 8
Patiekite krantą su sviestu. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos