Rusiško stiliaus lazanija su cukinija pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Rusiško stiliaus lazanija su cukinija

Sakoma, kad lazanija neturi ir negali turėti tikslaus recepto. Iš tikrųjų gera lazanija yra savotiškas kulinarinis konstruktorius. Jos pagrindą sudaro specialūs tešlos lakštai ir bešamelio padažas. O įdaras gali būti labai įvairus, ir tuo lazanija panaši į picą ar spagečius. O jei vietoj tešlos imsite plonai supjaustytas cukinijų skilteles, padažą gaminsite neriebios grietinės pagrindu ir naudosite vištienos faršą - gausite dietinį šio gardaus itališko patiekalo variantą.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
104 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.46/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rusiško stiliaus lazanija su cukinija Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Sumaišykite kiaušinius, grietinę ir smulkintus žaliuosius svogūnus. Įberkite 1 šaukštelį druskos, itališkų žolelių ir gerai išmaišykite. Palikite padažą 15 minučių.

Žingsnis 2

Rusiško stiliaus lazanija su cukinija Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, susmulkinkite blenderiu arba mėsmale. Įberkite 1 šaukštelį druskos, vištienos prieskonių ir gerai išmaišykite. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 3

Rusiško stiliaus lazanija su cukinija Žingsnis 3
Suformuokite lazaniją. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite trečdalį cukinijų. Ant viršaus tolygiai paskleiskite pusę maltos mėsos, tada trečdalį padažo ir trečdalį pomidorų. Dar kartą pakartokite sluoksnių eiliškumą. Vėl sudėkite cukinijas ir užpilkite jas likusiu padažu. Ant viršaus sudėkite likusius pomidorus ir pabarstykite sūrio sluoksniu. Kepkite lazaniją 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos