Publikavimo data: 2024-05-26
Ryškiai orkaitėje apkepti baklažanai
Neutralaus skonio baklažanai, derinami su kitomis daržovėmis ir prieskoniais, tampa labai skaniomis daržovėmis. Tuo tarpu šiame recepte patiekalas turi vieną pagrindinį privalumą - jis tik lengvai apkepinamas, o vėliau kepamas orkaitėje ir išsaugo maksimalų maistinių medžiagų kiekį. Visas daržovių rinkinys yra nebrangus, lengvai paruošiamas, o toks naudingas patiekalas vasarą ir rudenį tiesiog nepakeičiamas ant kiekvienos šeimos stalo.
Žingsnis 1
Supjaustykite baklažanus dideliais griežinėliais, juos pasūdykite. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Papriką supjaustykite juostelėmis.
Žingsnis 2
Morkas ir svogūnus supjaustykite nedideliais pusžiedžiais ir lengvai pakepinkite keptuvėje. Alyvuogių aliejuje apie 5-7 min. pakepinkite baklažanus, tada suberkite pomidorus ir paprikas.
Žingsnis 3
Sudėkite visus ingredientus į kepimo formą, pabarstykite smulkiai supjaustytomis žolelėmis ir česnakais. Kepkite orkaitėje 45 minutes 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos