Publikavimo data: 2025-08-20
Ryškios vitaminų salotos iš daržovių, riešutų, sūrio ir aštraus padažo
Žiemą šios salotos yra nepakeičiamos. Jos papildys organizmą vitaminais ir skaidulomis, mineralais ir aminorūgštimis. Jose yra sveikų šakniavaisių - morkų ir burokėlių, lapinių žalumynų, svogūnų, graikinių riešutų - visko, kas mus daro sveikus. Šių salotų skonį sukuria padažas, kurio pagrindą sudaro medus, vyno actas ir Dižono garstyčios. Be abejo, tokius patiekalus galima įtraukti į įvairias dietas - ir svorio kontrolės, ir sveikos mitybos.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite apskritimais arba pusžiedžiais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Žingsnis 2
Paskrudinkite graikinius riešutus ir susmulkinkite juos gabaliukais. Burokėlius išvirkite ir nulupkite. Tada supjaustykite kubeliais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, sūrį - kubeliais.
Žingsnis 3
Padažui dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias, vyno actą ir medų. Sumaišykite salotų ingredientus ir užpilkite padažu.
Kategorijos