Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai bulgarų kalba
Ryžiai yra garnyras, valgomas beveik visose šalyse dėl savo sveikų savybių, švelnaus skonio ir nedidelės kainos. Daugelis šalių turi ryžių patiekalus, pagal kuriuos lengvai atpažįstama jų tautybė. Bulgarijos virtuvėje ryžiai naudojami labai aktyviai ir yra svarbi daugelio patiekalų sudedamoji dalis. Bulgariški ryžiai verdami orkaitėje, jie būna minkšti, traškūs ir neišdžiūvę. Juos galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos, žuvies ar vištienos.
Žingsnis 1
Paruoškite kepimą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Smulkiai supjaustykite svogūnus. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5 minutes. Į svogūnus suberkite ryžius ir kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite bulgariškus ryžius. Į kepimo indą sudėkite ryžius ir svogūnus. Įberkite druskos, pipirų ir vandens. Gerai išmaišykite. Uždenkite formą folija. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos