Publikavimo data: 2024-06-09
Ryžiai grietinės padaže su švelnia mėsa
Pirmą kartą patiekalas su ryžiais paminėtas viduramžių arabų ir persų literatūroje, pavadintoje "Tūkstantis ir viena naktis", ir kaip gydomoji priemonė, apie kurią rašė persų gydytojas Avicena. Ryžių patiekalai kruopščiai virti pradėti tik XX a. septintajame dešimtmetyje Prancūzijoje, kai receptai buvo atvežti iš Egipto.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite daržoves 3 minutes. Tada į keptuvę sudėkite maltą mėsą ir kepkite dar 5 minutes. Tada uždengkite dangčiu ir troškinkite apie 3 minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Maltą mėsą ir daržoves pagardinkite druska ir pipirais. Į keptuvę suberkite ryžius ir užpilkite šaltu vandeniu. Ryžius su daržovėmis ir malta mėsa ant silpnos ugnies troškinkite 20 minučių. Tada supilkite grietinę ir gerai išmaišykite. Po dangčiu troškinkite dar 3 minutes.
Kategorijos