Ryžiai grietinės padaže su švelnia mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Ryžiai grietinės padaže su švelnia mėsa

Pirmą kartą patiekalas su ryžiais paminėtas viduramžių arabų ir persų literatūroje, pavadintoje "Tūkstantis ir viena naktis", ir kaip gydomoji priemonė, apie kurią rašė persų gydytojas Avicena. Ryžių patiekalai kruopščiai virti pradėti tik XX a. septintajame dešimtmetyje Prancūzijoje, kai receptai buvo atvežti iš Egipto.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
216 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Ryžiai grietinės padaže su švelnia mėsa Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite daržoves 3 minutes. Tada į keptuvę sudėkite maltą mėsą ir kepkite dar 5 minutes. Tada uždengkite dangčiu ir troškinkite apie 3 minutes ant silpnos ugnies.

Žingsnis 2

Ryžiai grietinės padaže su švelnia mėsa Žingsnis 2
Maltą mėsą ir daržoves pagardinkite druska ir pipirais. Į keptuvę suberkite ryžius ir užpilkite šaltu vandeniu. Ryžius su daržovėmis ir malta mėsa ant silpnos ugnies troškinkite 20 minučių. Tada supilkite grietinę ir gerai išmaišykite. Po dangčiu troškinkite dar 3 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, obuolių sezonas, ryžių patiekalai, rizotas, grūdų patiekalai, receptų knyga

Kategorijos