Publikavimo data: 2025-08-18
Ryžiai ir kiaušiniai
Kepti ryžiai su kiaušiniene yra labai populiarus Azijos patiekalas. Į jį dažnai dedama daržovių, grybų, mėsos, įvairių prieskonių ir žolelių. Japonijoje jis vadinamas "Omuraisu" ir paprastai patiekiamas su kečupu. Norint pasigaminti kiaušinienę, tereikia suplakti kiaušinius su druska ir prieskoniais, tada juos iškepti blyno pavidalo. Tada į jį suvyniokite ryžių įdarą ir suformuokite ritinėlį arba voką. Arba galite pasielgti paprasčiau ir tiesiog uždengti ryžius su kiaušiniene lėkštėje.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, ant vidutinės ugnies 3 minutes pakepinkite svogūną ir aitriąją papriką. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir kepkite dar 15 minučių. Sudėkite kečupą ir ryžius, viską išmaišykite ir maišydami kepkite 2 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaušinienę. Vištienos kiaušinius sudaužykite į dubenį, suplakite šakute su druska ir pipirais. Kitoje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, supilkite į jį plaktus kiaušinius ir kepkite 3 minutes. Tada aptepkite keptus kiaušinius ir suvyniokite.
Kategorijos