Publikavimo data: 2024-03-23
Ryžiai ir kiaušinis
Ryžiai Rytų tautoms yra tokie pat svarbūs kaip ir duona europiečiams. Azijos šalyse ryžiai naudojami įvairiems patiekalams gaminti. Vienas populiariausių - kepti ryžiai su kiaušiniais. Paprastai į juos dedama žaliųjų žirnelių ir sojų padažo. Siūlome jums supaprastintą šio patiekalo versiją. Tereikia išvirti ryžius ir pakepinti juos su kiaušiniu - skanus garnyras paruoštas! Šiam patiekalui geriausiai tinka basmati ryžiai, tačiau galite naudoti bet kokius ilgagrūdžius ryžius.
Žingsnis 1
Ryžius suberkite į samtelį, užpilkite stikline šalto vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir užkaiskite. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite ryžius dangčiu. Virkite juos 10-15 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Žaliuosius svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 1-2 minutes kepkite česnaką ant vidutinės ugnies, kol gražiai pagels.
Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite virtus ryžius ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Į ryžius įmuškite du kiaušinius.
Žingsnis 6
Kepkite ryžius ir kiaušinius 5 minutes ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Pagardinkite pipirais ir druska.
Žingsnis 7
Sudėkite žaliuosius svogūnus ir išmaišykite. Nuimkite ryžius nuo ugnies.
Kategorijos