Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai ir košė
Mung pupelių yra daugelyje pasaulio virtuvių - nuo Azijos iki Meksikos. Kaip ir bet kurioje ankštinėje kultūroje, mung pupelėse yra daug naudingų medžiagų ir vitaminų, be to, jos yra malonaus skonio, maistingos ir nuostabaus riešutų skonio. Kaip sveiką ir sotų garnyrą, mung pupeles galite virti atskirai, tačiau geriau jas virti kartu su ilgagrūdžiais basmati ryžiais, išvirtais su daržovių sultiniu ir pagardintais kvapniais prieskoniais.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite kokosų aliejų, sudėkite svogūnus, česnakus, imbiero miltelius, kmynus ir kepkite 5 minutes, maišydami, kad daržovės ir prieskoniai nesudegtų.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius ir mung pupeles. Į keptuvę ar puodą prie daržovių ir prieskonių sudėkite ryžius ir mung pupeles, pasūdykite ir užpilkite daržovių sultiniu. Mišinį užvirinkite, sumažinkite kaitrą iki silpnos ugnies, uždenkite ir virkite apie 20 minučių, periodiškai tikrindami, ar skystis išvirė, ir prireikus įpilkite vandens. Ryžiai ir mung pupelės turi tapti minkšti ir švelnūs.
Kategorijos