Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai keptuvėje per 30 minučių
Nors ryžiai gali augti ir kietame dirvožemyje, daugelyje šalių ryžių laukai užliejami vandeniu, nes, skirtingai nei drėgmę mėgstantys ryžiai, juose negali augti piktžolės. Pirmą kartą ryžius žmonės pradėjo auginti dar prieš 9 000 metų, o šį garnyrą daugelis mėgsta ir šiandien. Ryžiai dažniausiai valgomi virti, tačiau juos taip pat galima kepti, troškinti ir net kepti. Keptuvėje kepti ryžiai tikrai patiks tiems, kuriems virti ryžiai neatrodo pakankamai skanūs.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps skaidrūs, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Paruoškite ryžius. Ryžius supilkite ant apkeptų daržovių ir kepkite kartu ne ilgiau kaip 1 minutę. Užpilkite vandeniu (santykiu 1 puodelis ryžių ir 2 puodeliai vandens). Įberkite druskos, pipirų, šafrano ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių. Nuimkite ryžius nuo ugnies ir palikite uždengtus dar 6-7 minutes, kad susigertų drėgmės perteklius.
Kategorijos