Ryžiai keptuvėje per 30 minučių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ryžiai keptuvėje per 30 minučių

Nors ryžiai gali augti ir kietame dirvožemyje, daugelyje šalių ryžių laukai užliejami vandeniu, nes, skirtingai nei drėgmę mėgstantys ryžiai, juose negali augti piktžolės. Pirmą kartą ryžius žmonės pradėjo auginti dar prieš 9 000 metų, o šį garnyrą daugelis mėgsta ir šiandien. Ryžiai dažniausiai valgomi virti, tačiau juos taip pat galima kepti, troškinti ir net kepti. Keptuvėje kepti ryžiai tikrai patiks tiems, kuriems virti ryžiai neatrodo pakankamai skanūs.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžiai keptuvėje per 30 minučių Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps skaidrūs, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 2

Ryžiai keptuvėje per 30 minučių Žingsnis 2
Paruoškite ryžius. Ryžius supilkite ant apkeptų daržovių ir kepkite kartu ne ilgiau kaip 1 minutę. Užpilkite vandeniu (santykiu 1 puodelis ryžių ir 2 puodeliai vandens). Įberkite druskos, pipirų, šafrano ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Ryžiai keptuvėje per 30 minučių Žingsnis 3
Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių. Nuimkite ryžius nuo ugnies ir palikite uždengtus dar 6-7 minutes, kad susigertų drėgmės perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos