Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai keptuvėje su svogūnais
Ryžiai yra vienas populiariausių garnyrų, nes puikiai papildo bet kokį patiekalą. Ir kas ypač svarbu - šis garnyras yra vienas dietinių. Tarp grikių ir ryžių mitybos specialistai pataria rinktis pastaruosius. Esant vienodam kalorijų kiekiui, ryžiai yra maistingesni. Tik įsivaizduokite, kokie skanūs bus ryžiai, jei jie bus paruošti ant svogūnų. 400 g ryžių užberkite 2-3 svogūnus. Garnyrą galite pagardinti įvairiais prieskoniais, pavyzdžiui, kariu. Ryžius su svogūnais galima virti bet kuriame inde, tačiau skaniausi jie pasirodys keptuvėje.
Žingsnis 1
Apkepkite svogūnus. Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Sudėkite ryžius ir troškinkite. Sudėkite nuplautus ryžius į keptuvėje esančius svogūnus ir tolygiai paskleiskite. Pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių. Užpilkite ryžius vandeniu. Uždenkite dangčiu ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite ryžius dar 10-15 minučių. Išvirusius ryžius sumaišykite, sudėkite į lėkštę ir patiekite.
Kategorijos