Publikavimo data: 2024-06-15
Ryžiai orkaitėje su vištienos blauzdelėmis
Vištiena su ryžiais - įprastas patiekalas, kurį galima paįvairinti naudojant laukines kruopas ir marinuojant kojas neįprastame prieskonių mišinyje.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą vištienos šlaunelėms: sumaišykite alyvuogių aliejų, barbekiu padažą, sojų padažą, smulkintą kalendrą ir džiovintą česnaką. Vištienos šlauneles tolygiai aptepkite marinatu ir palikite 2-3 val.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę viršutinio ir apatinio kaitinimo režimu iki 230 °C temperatūros.
Žingsnis 3
Į paruoštą keraminį kepimo indą sudėkite ryžius, įdėkite sviestą, čiobrelių šakeles ir susmulkintą česnaką. Tolygiai paskleiskite ryžius ir ant viršaus uždėkite vištienos šlauneles. Užpilkite ryžius vandeniu taip, kad skystis lengvai liestųsi su vištiena. Ryžių formą pašaukite į orkaitę ant viduriniosios lentynos, į apatinę skardą įpilkite vandens ir kepkite 25-30 minučių, kol vištiena apskrus. Išimkite formą su ryžiais ir vištiena. Žnyplėmis apverskite blauzdeles ir patikrinkite, ar ryžiai kieti ir ar yra vandens.
Žingsnis 4
Jei ryžiai vis dar kieti, o vanduo visiškai išgaravo, įpilkite dar šiek tiek vandens. Įdėkite formą į orkaitę, sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir įjunkite konvekcinį režimą. Kepkite patiekalą dar 15 minučių, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 5
Patikrinkite, ar vištiena ir ryžiai yra tinkami, ir išimkite kepimo indą iš orkaitės. Patiekite didelei šeimai.
Kategorijos