Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai pomidorų padaže
Ryžiams pomidorų padaže virti tinka tiek apvalių, tiek ilgagrūdžių rūšių ryžiai, galima naudoti net garuose virtus ryžius. Garuose virti ryžiai neišverda greičiau. Nepaisant išankstinio terminio apdorojimo, virimo laikas yra dar ilgesnis nei kitų veislių ryžių. Tačiau galiausiai jie išlieka purūs, o patys grūdai - minkšti. Universaliausi ryžiai yra indica (ilgagrūdžiai), jie virimo metu nesulipsta. Pirmenybę teikite nevirtiems ryžiams. Lukšte yra vitaminų ir makroelementų.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Į puodą arba puodą supilkite augalinį aliejų ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite česnaką. Kepkite ne ilgiau kaip 30 sekundžių, kad česnakas nesudegtų. Sudėkite imbierą ir aitriąją papriką. Kepkite, kol pasklis prieskonių aromatas. Neperkepkite per daug. Sudėkite pomidorų pastą ir maišydami kepkite dar 3-4 minutes.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius. Nuplautus ryžius supilkite į puodą su daržovėmis, pasūdykite ir išmaišykite. Ryžiai turi gerai susimaišyti su pomidorų padažu ir šiek tiek nusidažyti. Supilkite vandenį ir virkite ryžius, kol išgaruos skystis, 18-20 minučių ant vidutinės ugnies. Tada sumažinkite ugnį iki mažos ir leiskite ryžiams virti 3-4 minutes.
Kategorijos