Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai pomidorų padaže su žolelėmis ir prieskoniais
Gamindami ryžius pomidorų padaže, rinkitės trupinius. Pavyzdžiui, ilgagrūdė indika nevirsta ir nesulipsta, virkite ją 12-15 minučių santykiu 1:1,2 ryžių ir vandens. Tinka ir garuose virti ryžiai. Jų apdorojimo technologija leidžia išsaugoti mikroelementus ir vitaminus, tokie ryžiai yra naudingesni. Ne mažiau naudingas bus ir garnyras iš basmati ryžių. Jis yra sudėtinių angliavandenių, taip pat ląstelienos ir mineralinių medžiagų šaltinis.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Į puodą įpilkite du puodelius vandens ir pasūdykite. Tada sudėkite ryžius ir virkite, kol jie bus pusiau išvirę. Garuose virtus ryžius reikia virti 20 minučių, kad grūdeliai išliktų tvirti.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į puodą arba gilią keptuvę supilkite aliejų. Įkaitinkite ant didelės ugnies ir sudėkite česnaką. Kepkite ne ilgiau kaip minutę, kad česnakas į aliejų įsigertų aromato. Tada į keptuvę sudėkite svogūnus ir kepkite 1-2 minutes, kol jie įgaus auksinę spalvą. Sudėkite tarkuotas morkas, o po 2 minučių - pomidorus. Į pomidorų padažą supilkite bazilikus ir išmaišykite. Dar 1-2 minutes palaikykite mišinį ant ugnies.
Žingsnis 3
Sumaišykite likusius ingredientus. Į daržovių padažą supilkite pomidorų sultis. Pagal skonį pagardinkite druska, įberkite aštriosios paprikos ir paprikos. Kruopščiai išmaišykite ingredientus ir virkite dar 2-3 minutes. Tada į daržoves suberkite ryžius, uždarykite indą dangčiu ir laikykite ant silpnos ugnies, kol bus paruošta. Po 8-10 minučių sudėkite pusę alyvuogių iš stiklainio, išmaišykite ir, išjungę ugnį, palikite patiekalą 5 minutėms pastovėti.
Kategorijos