Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su ananasais
Ryžiai su ananasais yra populiarus Tailando virtuvės patiekalas. Jis patiekiamas su vaisių puselėmis. Pagrindinius ingredientus papildo daržovės, jūros gėrybės, riešutai, džiovinti vaisiai, mėsa arba paukštiena. Egzistuoja daugybė variantų, todėl visada galite pasirinkti kompoziciją, labiausiai atitinkančią jūsų skonio pageidavimus. Pagrindiniai reikalavimai yra keli. Ananasai turi būti prinokę. Gero vaisiaus viršūnė būna susisukusi, o centrinis lapelis lengvai pašalinamas. Geriau imti ilgagrūdžius ryžius, jie gerai išlaiko formą.
Žingsnis 1
Paruoškite daržovių pagrindą. Keptuvėje su aliejumi ant didelės ugnies 1 minutę pakepinkite svogūną, česnaką ir aitriąją papriką. Įmuškite kiaušinį ir greitai išmaišykite. Iš karto supilkite žuvies padažą, sultinį, cukrų ir karį. Išmaišykite, kad susimaišytų. Tada suberkite anakardžius ir maišydami kepkite pusę minutės.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus ir baigkite kepti. Į daržovių mišinį suberkite virtus ryžius ir išmaišykite. Tada sudėkite ananasų kubelius ir sultenes. Maišydami kepkite 2-3 minutes. Supilkite susmulkintus žaliuosius svogūnus ir išmaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite prieskonių. Išjunkite kaitlentę.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą patiekti. Ananasų laivelius pripildykite ryžių įdaru.
Kategorijos