Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su daržovėmis pomidorų padaže
Trapūs, skanūs ryžiai yra garnyras, tinkantis prie visų patiekalų. Tačiau ne visada pavyksta juos tobulai paruošti. Viskas priklauso nuo technikos. Ryžius rekomenduojama virti puode storu dugnu, kad kruopos nesudegtų. Visada patikrinkite ant ryžių pakuotės pateiktą informaciją apie vandens ir kruopų santykį. Nepamirškite taisyklės, kad prieš verdant ryžius reikia nuplauti. Ryžiai apdorojami specialiu mišiniu, kad ilgai išlaikytų savo skonį. Todėl ryžius būtina nuplauti "septyniuose vandenyse".
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Nuplautus ryžius sudėkite į puodą storu dugnu, užpilkite dviem puodeliais vandens ir uždenkite dangčiu. Puodą statykite ant didžiausios ugnies ir virkite 15-20 minučių. Virimo metu ryžių nemaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ant didelės ugnies ir sudėkite svogūną bei papriką. Kepkite 1-2 minutes, kol pusiau iškeps. Tada į keptuvę suberkite tarkuotas morkas ir kepkite dar apie minutę. Sudėkite supjaustytus pomidorus be žievelės. Supilkite 3 valgomuosius šaukštus vandens ir užvirinkite.
Žingsnis 3
Sumaišykite pomidorų padažą ir ryžius. Į daržoves įpilkite pomidorų pastos. Į keptuvę įspauskite nuluptą česnaką. Įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir užvirinkite. Tada išjunkite ugnį, suberkite ryžius į daržoves ir išmaišykite.
Kategorijos