Publikavimo data: 2024-03-31
Ryžiai su džiovintais grybais
Ryžiai su džiovintais grybais yra rizoto, klasikinio itališko patiekalo, rūšis. Jis gaminamas iš Arborio ryžių ir džiovintų grybų. Norint paragauti šio patiekalo, nebūtina eiti į restoraną. Jį visai nesunku paruošti pagal receptą namuose. Svarbiausia nusipirkti tinkamos rūšies ryžių ir baltų džiovintų grybų.
Žingsnis 1
Paruoškite rizotą. Sudėkite grybus į puodą su šaltu vandeniu ir virkite 15 minučių. Nusunkite vandenį į atskirą indą. Grybus smulkiai supjaustykite. Keptuvėje su augaliniu aliejumi kelias minutes pakepinkite svogūną, tada sudėkite grybus ir ryžius. Kepkite dar 5 minutes, kol ryžiai taps skaidrūs. Į keptuvę supilkite vyną. Kai jis išgaruos, kas 10-15 minučių įpilkite grybų sultinio, kad ryžiai spėtų jį sugerti. Pagardinkite druska, pipirais ir sviestu.
Kategorijos