Ryžiai su džiovintais grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Ryžiai su džiovintais grybais

Ryžiai su džiovintais grybais yra rizoto, klasikinio itališko patiekalo, rūšis. Jis gaminamas iš Arborio ryžių ir džiovintų grybų. Norint paragauti šio patiekalo, nebūtina eiti į restoraną. Jį visai nesunku paruošti pagal receptą namuose. Svarbiausia nusipirkti tinkamos rūšies ryžių ir baltų džiovintų grybų.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
331 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
25 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžiai su džiovintais grybais Žingsnis 1
Paruoškite rizotą. Sudėkite grybus į puodą su šaltu vandeniu ir virkite 15 minučių. Nusunkite vandenį į atskirą indą. Grybus smulkiai supjaustykite. Keptuvėje su augaliniu aliejumi kelias minutes pakepinkite svogūną, tada sudėkite grybus ir ryžius. Kepkite dar 5 minutes, kol ryžiai taps skaidrūs. Į keptuvę supilkite vyną. Kai jis išgaruos, kas 10-15 minučių įpilkite grybų sultinio, kad ryžiai spėtų jį sugerti. Pagardinkite druska, pipirais ir sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos