Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su grietinėlės padažu
Pasaulyje yra daugiau kaip 7 000 ryžių veislių. Rusijoje paplitusios baltosios ryžių rūšys: apvalių grūdų, ilgagrūdžiai, garinti ir poliruoti. Taip pat parduodamos rudųjų kruopų veislės. Tai tie patys ryžiai, tik su apvalkalu, kuriame yra daug vitaminų. Ryžiai ruošiami kartu su įvairiomis daržovėmis, mėsa, džiovintais vaisiais, riešutais. Tai universali grūdinė kultūra, kurios skonio beveik neįmanoma sugadinti. Ryžiai su grietinėlės padažu yra švelnūs ir aromatingi.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Užvirinkite pasūdytą vandenį. Nusunkite ryžius ir vėl užvirinkite. Sumažinkite ugnį. Virkite 20-25 minutes. Tada 15 minučių palikite po dangčiu.
Žingsnis 2
Kol ryžiai verda, paruoškite grietinėlės padažą. Į puodą įdėkite sviestą. Ištirpinkite. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Nuolat maišykite ir dalimis supilkite pieną. Pagardinkite druska ir muskato riešutu. Virkite, kol padažas taps tirštos grietinės konsistencijos.
Kategorijos