Publikavimo data: 2025-08-17
Ryžiai su grybais ant kokosų pieno
Risotto yra puikus itališkas patiekalas. Nepaisant to, kad rizotas buvo gaminamas jau XVI a., jo populiarumas nemažėja iki šiol. Patiekalo pagrindą sudaro ryžiai, virti grybų arba daržovių sultinyje. Daržovės į rizotą dedamos kaip priedas, tačiau kartais galima rasti ir kitokių variantų. Risotto su grybais ant kokosų pieno yra skanus patiekalas, kuriame švelnūs ryžiai puikiai dera su maistingaisiais grybais. Patiekalas būna labai kvapnus, sodraus kreminio skonio.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Įdėkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite augalinio aliejaus ir palaukite, kol įkais. Supjaustykite grybus nedideliais gabalėliais ir sudėkite juos ant įkaitintos keptuvės. Kepkite grybus 4-5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Paruoškite rizotą. Kai grybai bus paruošti, suberkite į juos ryžius. Išmaišykite ingredientus ir kepkite apie 1-2 minutes. Tada į keptuvę supilkite 1 puodelį sultinio. Virkite patiekalą, kol skystis išgaruos iki pusės. Tą patį pakartokite su likusiu sultiniu. Galiausiai patiekalą pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir supilkite kokosų pieną. Virkite patiekalą, kol ryžiai išvirs.
Kategorijos