Ryžiai su grybais ir daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ryžiai su grybais ir daržovėmis

Ryžiai su grybais ir daržovėmis - skanus ir subalansuotas patiekalas, kurį gana greitai paruošite. Vištienos filė dedama dėl sotumo, bet galima apsieiti ir be jos. Kaip grybai recepte nurodyti pievagrybiai, kuriuos lengvai galima pakeisti bet kokiais kitais. Švelnūs ir apetitiški pasirodys, pavyzdžiui, baltieji pievagrybiai, ūmėdės arba pievagrybiai. Grybai yra neutralaus skonio. Norint sustiprinti grybų skonį, į patiekalą dedama sojų padažo, kuris, beje, puikiai dera su bet kokiais grybais.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
123 kcal.
Baltymai
12 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžiai su grybais ir daržovėmis Žingsnis 1
Paruoškite ryžius ir vištieną. Ryžius virkite, kol visiškai išvirs. Supjaustytą filė sumaišykite su sojų padažu ir 20-30 min. padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Ryžiai su grybais ir daržovėmis Žingsnis 2
Išvirkite ryžius su grybais ir daržovėmis. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Išdėliokite mėsos gabalėlius. Nuplaukite sojų padažo perteklių, bet jo neišpilkite. Kepkite ant didelės ugnies 10 minučių, kad susidarytų plutelė. Iškepusią vištieną išimkite į atskirą lėkštę. Į keptuvę sudėkite paprikas (aštriąsias ir saldžiąsias), grybus ir imbierą. Maišydami kepkite ir troškinkite, kol išgaruos grybų skystis (15-20 min.). Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite likusį sojų padažą, sudėkite ryžius ir filė. Išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos