Ryžiai su grybais multicooker įrenginyje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ryžiai su grybais multicooker įrenginyje

Ryžiai yra viena seniausių kultūrų, o Indija laikoma ryžių gimtine, nes ten auga dauguma laukinių šio augalo formų. Tačiau ryžių auginimo gimtine laikomas Tailandas, kur seniausių šio užsiėmimo pėdsakų rasta V tūkstantmetyje prieš Kristų. Dabar šis produktas žinomas visame pasaulyje, o ryžiai valgomi tiesiog su viskuo: su mėsa, daržovėmis ir net vaisiais. Tiems, kurie nevalgo mėsos, puikiai tinka ryžiai su grybais, nes 100 g grybų yra 21 % baltymų paros normos.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.87/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžiai su grybais multicooker įrenginyje Žingsnis 1
Apkepkite ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies kepkite svogūną ir česnaką, kol svogūnas taps permatomas. Į svogūnus sudėkite grybus ir viską kartu maišydami kepkite dar apie 6-7 minutes. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.

Žingsnis 2

Ryžiai su grybais multicooker įrenginyje Žingsnis 2
Paruoškite ryžius. Ryžius, svogūnus, česnakus ir grybus sudėkite į multicookerio dubenį. Įberkite druskos ir pipirų. Į dubenį įpilkite vandens, kad jis visiškai apsemtų ryžius. Uždenkite dangčiu, nustatykite režimą "Pilaf" arba "Ryžiai". Virkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos