Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su grybais multicooker įrenginyje
Ryžiai yra viena seniausių kultūrų, o Indija laikoma ryžių gimtine, nes ten auga dauguma laukinių šio augalo formų. Tačiau ryžių auginimo gimtine laikomas Tailandas, kur seniausių šio užsiėmimo pėdsakų rasta V tūkstantmetyje prieš Kristų. Dabar šis produktas žinomas visame pasaulyje, o ryžiai valgomi tiesiog su viskuo: su mėsa, daržovėmis ir net vaisiais. Tiems, kurie nevalgo mėsos, puikiai tinka ryžiai su grybais, nes 100 g grybų yra 21 % baltymų paros normos.
Žingsnis 1
Apkepkite ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies kepkite svogūną ir česnaką, kol svogūnas taps permatomas. Į svogūnus sudėkite grybus ir viską kartu maišydami kepkite dar apie 6-7 minutes. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite ryžius. Ryžius, svogūnus, česnakus ir grybus sudėkite į multicookerio dubenį. Įberkite druskos ir pipirų. Į dubenį įpilkite vandens, kad jis visiškai apsemtų ryžius. Uždenkite dangčiu, nustatykite režimą "Pilaf" arba "Ryžiai". Virkite 30 minučių.
Kategorijos