Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su kalakutiena ir daržovėmis
Ryžiai su kalakutiena ir daržovėmis yra subalansuota baltymų ir angliavandenių vakarienė. Kalakutiena laikoma dietine, todėl tinka visiems. Šiandien sunku įsivaizduoti, kad kadaise Rytų pusrutulyje apie kalakutieną niekas nežinojo - ši rūšis į Europą atkeliavo Kristupo Kolumbo ekspedicijos dėka. Iki 1530 m. kalakutai jau buvo auginami Italijoje, Prancūzijoje ir Anglijoje. O Amerikoje yra archeologinių įrodymų, kad kalakutas buvo naminis paukštis tarp indėnų genčių prieš du tūkstančius metų.
Žingsnis 1
Troškinkite kalakutą. Sudėkite kalakutienos gabaliukus į įkaitintą keptuvę, pateptą puse saulėgrąžų aliejaus, ir kepkite iš abiejų pusių 10 minučių, kol taps auksinės spalvos. Tada įpilkite į keptuvę vandens, kad apsemtų 2/3 mėsos, ir kepkite, kol mėsa suminkštės, apie 25 minutes.
Žingsnis 2
Maišydami pakepinkite daržoves. Likusiame saulėgrąžų aliejuje 5 min. pakepinkite svogūnus ir morkas, tada sudėkite šparagines pupeles ir pipirus. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Daržoves sumaišykite su mėsa ir ryžiais. Į išvirtą mėsą sudėkite troškintas daržoves, konservuotus kukurūzus, ciberžolę, papriką, garstyčias ir sojų padažą. Išmaišykite. Supilkite ryžius, įpilkite tiek vandens, kad apsemtų ryžius, išmaišykite ir troškinkite apie 20 minučių, kol ryžiai išvirs.
Kategorijos