Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su kalmarais ir daržovėmis
Kalmarai yra tikras delikatesas, kurio receptai garsina Viduržemio jūros regiono ir Azijos virtuvę. Reikėtų nepamiršti, kad kalmarų mėsos nereikia ilgai termiškai apdoroti: per ilgai virta ar kepta ji greitai praranda savo skonį ir maistines savybes. Vidutinė tokio kalmarų mėsos apdorojimo trukmė - 3-5 minutės. Kalmarai puikiai dera su ryžiais ir įvairiais prieskoniais bei prieskoniais, o prie ryžių su kalmarais pridėjus daržovių patiekalas taps ryškus ir spalvingas, pagerės jo skonis ir aromatas.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite 5 minutes. Sudėkite papriką ir pomidorus ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite ryžius. Suberkite ryžius, įberkite druskos, gerai išmaišykite, maišydami kepkite 5 min. Įpilkite vandens, uždenkite ir troškinkite 20 minučių.
Žingsnis 3
Užvirinkite patiekalą. Sudėkite kalmarus į ryžius, pagardinkite pipirų mišiniu, gerai išmaišykite, uždenkite ir 5 min. virkite ant silpnos ugnies.
Kategorijos