Ryžiai su kalmarais ir daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ryžiai su kalmarais ir daržovėmis

Kalmarai yra tikras delikatesas, kurio receptai garsina Viduržemio jūros regiono ir Azijos virtuvę. Reikėtų nepamiršti, kad kalmarų mėsos nereikia ilgai termiškai apdoroti: per ilgai virta ar kepta ji greitai praranda savo skonį ir maistines savybes. Vidutinė tokio kalmarų mėsos apdorojimo trukmė - 3-5 minutės. Kalmarai puikiai dera su ryžiais ir įvairiais prieskoniais bei prieskoniais, o prie ryžių su kalmarais pridėjus daržovių patiekalas taps ryškus ir spalvingas, pagerės jo skonis ir aromatas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
123 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžiai su kalmarais ir daržovėmis Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite 5 minutes. Sudėkite papriką ir pomidorus ir kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Ryžiai su kalmarais ir daržovėmis Žingsnis 2
Paruoškite ryžius. Suberkite ryžius, įberkite druskos, gerai išmaišykite, maišydami kepkite 5 min. Įpilkite vandens, uždenkite ir troškinkite 20 minučių.

Žingsnis 3

Ryžiai su kalmarais ir daržovėmis Žingsnis 3
Užvirinkite patiekalą. Sudėkite kalmarus į ryžius, pagardinkite pipirų mišiniu, gerai išmaišykite, uždenkite ir 5 min. virkite ant silpnos ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos