Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su keptomis daržovėmis
Ryžiai su keptomis daržovėmis - tai skanus vasaros troškinys, prisotintas kvapnių baklažanų, pomidorų, paprikų ir prieskonių sulčių. Šiam patiekalui geriau rinktis ruduosius ryžius, kuriuose gausu skaidulinių medžiagų, vitaminų ir mineralų. Norint tinkamai išvirti ruduosius ryžius, reikia iš anksto išmirkyti kruopas, laikytis ryžių ir vandens santykio - 1:4, virti ant silpnos ugnies ir uždengus dangtį.
Žingsnis 1
Kepkite daržoves orkaitėje. Į kepimo indą sudėkite papriką, cukiniją, baklažaną, pomidorą ir askaloninį česnaką. Sumaišykite druską, cukrų, saulėgrąžų aliejų, džiovintus česnakus ir bazilikus bei maltus raudonuosius pipirus. Šiuo mišiniu užpilkite daržoves ir kepkite orkaitėje 30 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius ir sumaišykite su daržovėmis. Ryžius virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tada nusausinkite ant durtuvo ir nuplaukite tekančiu vandeniu. Paruoštus ryžius sudėkite į keptuvę, sudėkite iškeptas daržoves. Viską nemaišydami kaitinkite 10 minučių. Patiekdami patiekite taip, kad ryžiai būtų apačioje, o daržovės - viršuje.
Kategorijos