Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su kiniškomis keptomis krevetėmis
Kinietiški kepti krevetiniai ryžiai yra vienas populiariausių Azijos ryžių patiekalų, kurio receptas labai paprastas. Svarbiausia - paimti "tinkamus" ryžius, kurie virimo metu nesuliptų. Šiam tikslui rinkitės ilgagrūdžius ryžius. Kinai tradiciškai tokius patiekalus gamina wok - specialioje apvalioje ir gilioje keptuvėje šiek tiek išgaubtu dugnu. Ją galite pakeisti įprasta panašios konfigūracijos keptuve.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Kruopas suberkite į šaltą vandenį su druska, užvirkite ir virkite 20-25 min. Ryžiai turi išlikti šiek tiek žali.
Žingsnis 2
Paruoškite maisto produktus, kuriuos sumaišysite su ryžiais. Krevetes pabarstykite druska atskirame dubenyje ir palikite 10 minučių. Įmuškite kiaušinius ir suplakite. Įkaitinkite keptuvę su puse aliejaus (2,5 valgomojo šaukšto). Sudėkite krevetes. Stipriai maišydami kepkite 2 minutes. Iš keptuvės išimkite aliejų ir palikite jūros gėrybes. Supilkite likusį šviežią aliejų, į krevetes įmuškite kiaušinius, kepkite pusę minutės greitai maišydami.
Žingsnis 3
Paruoškite ryžius su kiniško stiliaus keptomis krevetėmis. Kiaušinius ir krevetes keptuvėje labai greitai sumaišykite su ryžiais, nepažeisdami jų trapumo. Įdėkite žaliųjų svogūnų, austrių padažo. Palikite ant viryklės 30-60 sekundžių, kad sušiltų.
Kategorijos