Publikavimo data: 2024-06-09
Ryžiai su krabų lazdelėmis
Šios sočios krabų lazdelių, kiaušinių ir ryžių salotos puikiai tinka pietums ar vakarienei, jei norite ko nors skanaus, neįprasto ir paprasto. Jei jos bus gražiai papuoštos, labai tiks ir ant šventinio stalo. Patiekalui pagaminti nereikia jokių ypatingų įgūdžių ar daug laiko. Jis gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir garnyras prie ko nors kito.
Žingsnis 1
Paimkite ryžiams tinkamą puodą, manydami, kad išvirę ryžiai patrigubės. Virkite ryžius ant vidutinės ugnies, kol jie užvirs, tada sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite dar 20 minučių, nemaišydami ir "netrikdydami" ryžių. Jei lieka vandens perteklius, jį nusunkite.
Žingsnis 2
Kiaušinius kietai išvirkite ir nulupkite nuo lukštų. Sumažinsite tikimybę, kad kiaušiniai virdami sutrūkinės, jei pasūdysite vandenį (padidinsite jo tirštumą), arba naudokite mažiau žinomą, bet veiksmingą metodą: likus valandai iki virimo, išimkite kiaušinius iš šaldytuvo ir pašildykite juos iki kambario temperatūros.
Žingsnis 3
Krabų lazdeles ir virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais. Stenkitės, kad abiejų produktų kubeliai būtų vienodo dydžio, kad paruoštos salotos atrodytų tvarkingai.
Žingsnis 4
Paimkite didelį dubenį, supilkite į jį ryžius, krabų lazdeles, kiaušinius. Pagal skonį įpilkite majonezo, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite. Salotos paruoštos.
Kategorijos