Publikavimo data: 2024-04-01
Ryžiai su krevetėmis, sojų padažu ir daržovėmis
Ryžiai su krevetėmis - tai karštas patiekalas su švelniu poskoniu, kuris papuoš jūsų vakarėlį ar vakarienę. Gausaus garnyro ir lengvo, sodraus krevečių skonio derinys sužavės prie jūsų stalo sėdinčius svečius. Patiekalas puikiai dera su daržovėmis ir lengvais pusiau saldžiais vynais. Šis sultingas patiekalas gali pakeisti visą vakarienę. Prie jo pridėkite šviežių daržovių ir sūrio lėkštę, kad ryžių su krevetėmis skonio neužgožtumėte sunkiais užkandžiais.
Žingsnis 1
Ryžius virkite lengvai pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išmeskite į sietelį, trumpai nuplaukite ir palikite nusausinti.
Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais. Siųskite daržoves į keptuvę ir kepkite ant mažos ugnies su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 3
Iškepkite paruoštas krevetes, kol jos taps auksinės spalvos, šiek tiek aliejaus. Pagal skonį pagardinkite prieskoniais, pavyzdžiui, paprika, ciberžole ir maltais juodaisiais pipirais.
Žingsnis 4
Į daržoves ir krevetes suberkite virtus ryžius. Kruopščiai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais arba trupučiu sojų padažo. Po 3-5 minučių nukelkite patiekalą nuo ugnies.
Žingsnis 5
Patiekalą išdėliokite į lėkštes ir patiekite. Ant viršaus užberkite šiek tiek paprikos arba džiovintų žolelių mišinio.
Kategorijos