Publikavimo data: 2024-04-08
Ryžiai su krevetėmis tailandietišku stiliumi
Tailandietiški ryžiai su krevetėmis paprastai ruošiami wok keptuvėje, tačiau galite naudoti ir paprastą keptuvę. Šiam patiekalui ruošti tinka ilgagrūdžiai ryžiai, kuriuose yra mažai glitimo, todėl jie būna trapūs. Geriausios ryžių rūšys yra basmati ir jazminai. Patiekalui paruošti reikės nedidelių krevečių. Rinkdamiesi jas atkreipkite dėmesį į galvutės spalvą: juoda spalva yra sugedusio produkto požymis. Rudos spalvos yra krevetės, kurių mėsa yra aromatingiausia.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Nuplautus ryžius užpilkite 200 ml vandens ir virkite ant silpnos ugnies sandariai uždengę dangtį, kol išgaruos drėgmė.
Žingsnis 2
Paruoškite krevetes. Užvirkite vandenį virimui. Vandens naudokite dvigubai daugiau nei jūros gėrybių. Įberkite druskos ir 2 minutes dėkite žalias krevetes į verdantį vandenį. Svarbu jų ilgai nekaitinti, kad mėsa neprarastų švelnumo ir sultingumo.
Žingsnis 3
Apkepkite daržoves. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir pakepinkite česnaką, kol paruduos. Tada česnaką išimkite iš aliejaus, nes jis jau yra pilnas česnako aromato. Į aliejų sudėkite griežinėliais pjaustytas paprikas ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Į keptuvę sudėkite imbierą ir į daržovių mišinį įmuškite žalią vištos kiaušinį. Kepkite mišinį dar 1-2 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Į kepintas daržoves suberkite ryžius. Išvirusius ryžius sudėkite į keptuvę su paprikomis ir kiaušiniu. Supilkite sojų padažą ir gerai išmaišykite. Jei reikia, pagardinkite druska.
Žingsnis 5
Į ryžius ir daržoves sudėkite jūros gėrybes. Sudėkite krevetes į ryžius ir atsargiai maišydami virkite dar 1-2 minutes.
Kategorijos