Publikavimo data: 2025-08-17
Ryžiai su kukurūzais ir svogūnais
Ryžiai su kukurūzais ir svogūnais yra puikus garnyras prie žuvies ar mėsos. Ryžiai labai dera su šiais ingredientais. Patiekalui ruošti naudojami konservuoti kukurūzai, nes švieži kukurūzai yra sezoninis produktas ir apsunkins patiekalo ruošimo procesą. Svogūnai šiam garnyrui suteikia pikantiškumo ir saldumo. Dar vienas nedidelis šio recepto ypatumas - ryžiai verdami su ciberžole, kuri garsėja ypatingomis gydomosiomis savybėmis ir ryžiams suteikia ne tik skonį, bet ir spalvą - ryškiai geltoną.
Žingsnis 1
Ryžius gerai nuplaukite šaltame vandenyje, kol vanduo taps skaidrus.
Žingsnis 2
Ryžius suberkite į puodą, užpilkite 1 litru šalto vandens, pagal skonį įberkite ciberžolės ir druskos. Virkite, kol ryžiai išvirs, priklausomai nuo rūšies, bet apie 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Kol ryžiai verda, smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augalinio aliejaus ir sviesto mišinyje, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 4
Išvirusius ryžius nusausinkite ir perliekite šaltu vandeniu.
Žingsnis 5
Į keptuvę su keptais svogūnais sudėkite nuplautus ryžius ir konservuotus kukurūzus. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol ryžiai ir kukurūzai visiškai įkais.
Kategorijos