Publikavimo data: 2024-02-04
Ryžiai su malta mėsa receptas
Tai įprasto plovo alternatyva. Jo pagrindą sudaro ryžiai, mėsa ir daržovės. Beje, daržovių yra daugiau nei kitų ingredientų, todėl patiekalas bus ne tik sotus, bet ir sveikas. Bulgariški pipirai suteiks daugiau skonio, pomidoras - ryškesnį, baklažanas - maistingesnį, cukinija - švelnesnį. Šiame patiekale yra viskas, ko reikia gardžiam naminiam maistui.
Žingsnis 1
Svogūną, papriką, baklažaną ir cukiniją nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnus nuplikykite verdančiu vandeniu, kad neliktų kartumo. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, žaliuosius svogūnus susmulkinkite. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, tada kelis kartus perplaukite po šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Gilioje keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje apkepkite susmulkintą svogūną, kol jis taps auksinis. Sudėkite papriką ir kepkite 5 minutes. Tada sudėkite baklažanus ir cukinijas ir kepkite 5 minutes. Sudėkite smulkintus pomidorus ir kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite faršą į apkeptas daržoves ir kepkite, kol išsiskirs mėsos sultys.
Kategorijos