Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su medumi
Ryžiai yra vienas populiariausių garnyrų. Jie patiekiami su daržovėmis, mėsa, žuvimi ir jūros gėrybėmis. Yra šimtai receptų. Jei ryžius gaminsite su medumi, gausite skanų ir sveiką patiekalą pusryčiams ar popietiniam užkandžiui. Ypač toks skanėstas patiks vaikams. Patiekalo saldumą galima reguliuoti pagal savo skonio pageidavimus. Tinka bet koks medus, tik geriau jį pirkti iš patikimų tiekėjų. Imkite apvaliuosius ryžius, jų konsistencija yra švelnesnė ir juos lengviau išvirti.
Žingsnis 1
Ryžius išvirkite. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, supilkite ryžių grūdus, išmaišykite. Virkite, kol grūdai išvirs, retkarčiais pamaišydami, 15-20 minučių. Vandens nesūdykite. Tuomet nusausinkite juos sietelyje ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Sumaišykite ryžius ir medų. Išvirusius ryžius sudėkite į gilų dubenį, supilkite medų ir išmaišykite.
Kategorijos