Ryžiai su midijomis grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ryžiai su midijomis grietinėlės padaže

Ryžiai yra ilgaamžių produktas. Dar senovės kinai teigė, kad jei per dieną suvalgysite bent saują šių grūdų, išvengsite ligų. Ryžius galima derinti su daugeliu maisto produktų. Vienas populiariausių derinių yra ryžiai su midijomis grietinėlės padaže. Patiekalas paruošiamas per kelias minutes. Idealu, jei naudosite katilą. Jei neturite midijų, visada galite jas pakeisti kitomis jūros gėrybėmis, pavyzdžiui, kalmarais ar krevetėmis.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
99 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžiai su midijomis grietinėlės padaže Žingsnis 1
Išvirkite ryžius katilėlyje. Ryžius sudėkite į katilą, pasūdykite, užpilkite karštu, bet ne verdančiu vandeniu. Uždenkite dangčiu, įjunkite vidutinę ugnį ir virkite 12-15 minučių. Išjunkite ugnį, palikite ryžius po dangčiu garuose apie 5 minutes.

Žingsnis 2

Ryžiai su midijomis grietinėlės padaže Žingsnis 2
Kol ryžiai verda, pasirūpinkite midijomis. Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite midijas ir maišydami kepkite 1-2 min. Įpilkite grietinėlės, druskos ir pipirų. Išmaišykite ir virkite 2 minutes.

Žingsnis 3

Ryžiai su midijomis grietinėlės padaže Žingsnis 3
Sujunkite pagrindus. Sudėkite midijas į katilą su ryžiais ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos