Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su midijomis grietinėlės padaže
Ryžiai yra ilgaamžių produktas. Dar senovės kinai teigė, kad jei per dieną suvalgysite bent saują šių grūdų, išvengsite ligų. Ryžius galima derinti su daugeliu maisto produktų. Vienas populiariausių derinių yra ryžiai su midijomis grietinėlės padaže. Patiekalas paruošiamas per kelias minutes. Idealu, jei naudosite katilą. Jei neturite midijų, visada galite jas pakeisti kitomis jūros gėrybėmis, pavyzdžiui, kalmarais ar krevetėmis.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius katilėlyje. Ryžius sudėkite į katilą, pasūdykite, užpilkite karštu, bet ne verdančiu vandeniu. Uždenkite dangčiu, įjunkite vidutinę ugnį ir virkite 12-15 minučių. Išjunkite ugnį, palikite ryžius po dangčiu garuose apie 5 minutes.
Žingsnis 2
Kol ryžiai verda, pasirūpinkite midijomis. Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite midijas ir maišydami kepkite 1-2 min. Įpilkite grietinėlės, druskos ir pipirų. Išmaišykite ir virkite 2 minutes.
Žingsnis 3
Sujunkite pagrindus. Sudėkite midijas į katilą su ryžiais ir išmaišykite.
Kategorijos