Publikavimo data: 2025-08-19
Ryžiai su moliūgais ir mėsa
Ryžiai su moliūgais ir mėsa yra gana neįprastas ir sėkmingas produktų derinys. Šis patiekalas yra šiek tiek saldus ir turi malonų poskonį. Moliūguose yra daug naudingų medžiagų, viena pagrindinių - karotino, kurio yra penkis kartus daugiau nei morkose.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Nulupkite ir nuplaukite svogūną ir moliūgą.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite kubeliais ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Kol svogūnai kepa, kalakutienos filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir marinuokite prieskoniuose. Aš naudojau: apynius, druską, pipirus, papriką, česnaką.
Žingsnis 4
Kai svogūnai apskrus, sudėkite kalakutienos filė ir kepkite, kol paruduos.
Žingsnis 5
Kai mėsa apkeps, sudėkite kubeliais supjaustytą moliūgą. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių.
Žingsnis 6
Tada suberkite ryžius ir nurodytus prieskonius bei prieskonius pagal skonį, gerai išmaišykite ir kepkite be vandens apie 5 minutes, kad į ryžius įsigertų visi kepimo ir prieskonių aromatai.
Žingsnis 7
Užpilkite verdančiu vandeniu, kad ryžiai būtų apsemti 1 cm vandens. Sumažinkite ugnį ir virkite, kol vanduo išgaruos.
Žingsnis 8
Kai ryžiai išsiskirs iš vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20-25 minutes.
Kategorijos