Publikavimo data: 2024-06-09
Ryžiai su moliūgais ir vištiena keptuvėje
Ryžiai su moliūgais ir vištiena - skanus, sveikas ir sotus patiekalas. Šiam patiekalui nereikia garnyro ar priedų, nes jame jau yra ir mėsos, ir ryžių, ir daržovių. Moliūgas patiekalui suteikia nepakartojamą skonį, švelnių saldžių natų ir ryškių atspalvių. Šį patiekalą patiekite karštą pietums arba vakarienei.
Žingsnis 1
Svogūną, saldžiąją papriką ir moliūgą supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite česnaką. Įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite vištienos gabalėlius. Vištieną iš visų pusių kepkite ant didelės ugnies 5-6 minutes. Tada perkelkite vištieną į lėkštę. Keptuvėje tame pačiame aliejuje pakepinkite svogūną. Kepkite svogūną, kol taps skaidrus. Į svogūnus sudėkite paruoštą moliūgą ir saldžiąją papriką. Gerai išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Iškeptus vištienos gabalėlius perkelkite į keptuvę su išsiskyrusiomis sultimis. Suberkite ryžius, kad jie visi apsemtų aliejų. Supilkite į keptuvę vandenį, suberkite druską, prieskonius ir česnaką. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite po dangčiu 15-20 minučių.
Kategorijos