Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su paprikomis
Pasak mokslininkų, ryžiai yra viena seniausių grūdinių kultūrų planetoje. Jiems mažiausiai penki tūkstančiai metų. Ryžiai auginami ir valgomi visuose planetos žemynuose, išskyrus Antarktidą. Iš jų ruošiama daugybė patiekalų. Ryžiai su paprikomis yra puikus garnyras arba savarankiškas patiekalas, kuris ypač patiks tiems, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių nevalgo mėsos. Norint sutrumpinti gaminimo laiką, jį galima ruošti iš vakarykščių ryžių. Ryškumui paryškinti galite naudoti įvairių spalvų paprikas.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Ryžių grūdelius kelis kartus perplaukite, kol skystis taps skaidrus, supilkite vandenį, įberkite druskos, užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir retkarčiais pamaišydami virkite, kol išvirs, maždaug 15-20 minučių. Tada nusausinkite juos sietelyje.
Žingsnis 2
Kol ryžiai verda, pasirūpinkite daržovėmis. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudėkite supjaustytas daržoves (papriką, svogūną) ir maišydami kepkite apie 5-7 min.
Žingsnis 3
Sudėkite pagrindus ir baigkite virti. Į daržoves suberkite virtus ryžius ir išmaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydami įmaišykite sojų padažą ir aitriąją papriką. Dar kartą išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Kategorijos