Ryžiai su prieskoniais ir daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ryžiai su prieskoniais ir daržovėmis

Ryžiai su prieskoniais ir daržovėmis yra tradicinis indų virtuvės patiekalas. Jį rekomenduojama ruošti tik iš basmati ryžių, kurie hindi kalba reiškia "puikūs". Šie ryžiai pasižymi subtiliu skoniu, kuris išlieka net išvirus. Recepte nurodytas pridėtinių prieskonių ir prieskoninių žolelių kiekis yra labai sąlyginis ir gali skirtis priklausomai nuo skonio pageidavimų. Tačiau reikėtų atsargiai naudoti ciberžolę - ji turi paryškinti ryžių skonį, o ne jį pakeisti.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
163 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžiai su prieskoniais ir daržovėmis Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Supilkite vandenį į puodą. Atsižvelkite į tai, kad verdant ryžiai padvigubės. Sudėkite ryžius į puodą ir uždenkite dangčiu. Užvirkite ant didžiausios ugnies. Tada ryžius pasūdykite ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį ir virkite 20-25 minutes. Kai ryžiai bus paruošti, nuplaukite juos šiltu virintu vandeniu.

Žingsnis 2

Ryžiai su prieskoniais ir daržovėmis Žingsnis 2
Keptuvėje pašildykite prieskonius. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir suberkite garstyčių bei citrinų sėklas. Maišykite, kol sėklos pradės spragsėti. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir į keptuvę suberkite ciberžolę, cinamoną, kardamoną ir gvazdikėlius, dar pakepkite pusę minutės. Sumaišykite kalendrą, imbierą, kokosus, česnaką ir 2 valg. š. vandens blenderiu iki vientisos masės. Supilkite mišinį iš maišytuvo į keptuvę, pasūdykite ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Ryžiai su prieskoniais ir daržovėmis Žingsnis 3
Sumaišykite daržoves su ryžiais. Į keptuvę su prieskoniais sudėkite supjaustytas paprikas, pupeles ir morkas. Mišinį kepkite 1-2 minutes. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir palikite 5 minutėms, kol daržovės išvirs. Sudėkite ryžius prie daržovių, išmaišykite. Pusę minutės palaikykite ant silpnos ugnies, kol ryžiai įkais. Paragaukite druskos ir palikite patiekalą 5 minutes troškintis po dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos