Publikavimo data: 2024-05-25
Ryžiai su raugintais kopūstais
Patiekalas labai panašus į plovą, skiriasi tik tuo, kad rauginti kopūstai jam suteikia pikantiško skonio. Geriau rinktis liesą mėsą, tinka liesa jautiena arba vištiena. Raugintus kopūstus recepte galima pakeisti įprastais kopūstais, tačiau tuomet reikės pridėti papildomų ingredientų, kad būtų šiek tiek rūgštelės. Tam tiks pomidorai, pomidorų sultys arba pomidorų pasta.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą ir daržoves. Mėsą kepkite įkaitintame katile su augaliniu aliejumi, kol taps auksinė. Sudėkite morkas ir svogūnus, išmaišykite, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite 10-20 minučių, kol daržovės suminkštės. Sudėkite kopūstus ir maišydami kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Į katilą suberkite ryžius, užpilkite vandeniu. Vanduo turėtų padengti kruopas 2-3 cm. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 30 minučių, kol ryžiai bus paruošti.
Kategorijos